Wołowina w meksykańskim stylu

 Kawałki wołowiny w meksykańskim stylu.

Składniki:


1 kg mięsa wołowego
200 g fasolki szparagowej, może być mrożona
200 g ugotowanej czerwonej fasoli
papryka żółta
papryka czerwona
papryczka chili
listki kolendry
cebula
2-3 ząbki czosnku
200 ml przecieru pomidorowego
sól
pieprz
papryka chipotle w płatkach
pół łyżeczki zmielonego kuminu
pół łyżeczki cynamonu
zmielone 2 ziela angielskie
łyżka klarowanego masła
50 ml brandy

Wykonanie:

Kawałki mięsa obsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy, aż się zeszkli. Do mięsa wsypujemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy fasolkę i dusimy, aż będzie miękka. Na koniec dodajemy pokrojone papryki i dusimy jeszcze około 5 minut. Całość zalewamy pomidorami i brandy doprowadzamy do zagotowania i dusimy jeszcze 5 minut. Doprawiamy ostatecznie do smaku i posypujemy kolendrą.


Komentarze

Popularne posty