Dziki łosoś z Alaski na cytrusach i Martini Fiero

Dziki łosoś z Alaski ma piękny wyraźny łososiowy kolor i jeszcze bardziej pyszny wyrazisty smak. Aby podkreślić, a nie zdominować smak tej ryby ugotowałam ją na parze z cytrusów i Martini Fiero.

Składniki:

500 g dzikiego łososia z Alaski, możecie użyć również hodowanego w Polsce jurajskiego
sól ziołowa
pieprz kolorowy
koperek
100 ml Martini Fiero
limonka
cytryna
pomarańcza

Wykonanie:

Na głębokiej patelni układamy plastry cytrusów. Wlewamy Martini Fiero. Na plastrach owoców skórą do dołu układamy rybę. Rybę posypujemy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem. Gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.


Rybę podajemy z ulubioną sałatką i np. pieczonymi młodymi ziemniakami.

Komentarze

Popularne posty