Mini papryczki faszerowane mięsem z piersi kurczaka i ryżem zapiekane w śmietanie
Słodkie mini papryczki nadziane farszem z piersi kurczaka i zapieczone w śmietanie. Apetycznie się prezentują i oczywiście wyśmienicie smakują.
500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka QAFP
szklanka ugotowanego na sypko ryżu
3 szalotki
sól ziołowa
pieprz kolorowy
gałka muszkatołowa
300 g wiejskiej kwaśnej śmietany
sól ziołowa
świeży tymianek
Umyte papryczki nacinamy wzdłuż ku szypułce, ale nie docinamy do końca. Każdą papryczkę nadziewamy mięsem i zamykamy.
Składniki:
1 kg słodkich mini papryczek500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka QAFP
szklanka ugotowanego na sypko ryżu
3 szalotki
sól ziołowa
pieprz kolorowy
gałka muszkatołowa
300 g wiejskiej kwaśnej śmietany
sól ziołowa
świeży tymianek
Wykonanie:
Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, startymi szalotkami. Doprawiamy, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Umyte papryczki nacinamy wzdłuż ku szypułce, ale nie docinamy do końca. Każdą papryczkę nadziewamy mięsem i zamykamy.
Do naczynia, w którym będziemy zapiekać wlewamy posoloną śmietanę. W naczyniu układamy nadziane papryczki. Papryczki pieczemy pod przykryciem w 180°C przez 45 minut. Przed podaniem posypujemy listkami tymianku.
Komentarze
Prześlij komentarz