Paprykowa pasta z makreli zawinięta w tortilli
Pasta z makreli nie tylko wyśmienicie smakuje na kanapkach. Zawinięta w tortilli z kolorową papryką i sałatą dodatkowo ładnie się prezentuje.
Składniki:
wędzona makrela 300-400 g
łyżka majonezu
2 łyżki ognista salsa paprykowa, użyłam firmy Eterno
pieprz kolorowy
szczypiorek
natka pietruszki
koperek
tortilla
liście sałaty masłowej
kilka mini słodkich papryczek
Wykonanie:
Makrelę obieramy ze skóry i ości. Do ryby dodajemy posiekaną zieleninę, majonez, salsę paprykową oraz pieprz. Mieszamy.
Pastę możemy jeść tradycyjnie na kanapkach, ale świetnie się sprawdza zawinięta w tortilli. Na tortilli układamy listki sałaty, wykładamy porcję pasty, pokrojone w cienkie paski papryczki. Tortillę zwijamy. Taką rolowaną kanapkę możemy zjeść od razu lub spakować do pudełka i zabrać ze sobą, zjeść, kiedy przyjdzie ochota.
Komentarze
Prześlij komentarz