Wrap z grillowanymi filecikami drobiowymi


Sekretem tak soczystych filecików jest ich marynowanie w słodko-kwaśnej marynacie. Całość jest idealnie skomponowana, a dzięki owinięciu w tortillę wygodne do zjedzenia - co jest istotne podczas imprez plenerowych.

Składniki:

2 tortille
 
4 fileciki z kurczaka
marynata:
łyżka konfitury z żurawiny
łyżka marmolady pomarańczowej
łyżeczka tymianku
łyżeczka Martini Fiero
pieprz kolorowy
 
konfitura z żurawiny

Wykonanie:

W szklanym naczyniu mieszamy wszystkie składniki marynaty. W marynacie zanurzamy fileciki. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Zamarynowane fileciki grillujemy po około 1,5 minuty z każdej strony.

Na kawałku foli spożywczej układamy surówkę i konfiturę z żurawiny.

Następnie układamy gorące fileciki.
 
 Tortille ciasno zwijamy.
 
Następnie owijamy jeszcze w papier kanapkowy i przewiązujemy w dwóch miejscach sznurkiem. kroimy na pół ostrym nożem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

 

 

 

Komentarze

Popularne posty