Wrap z grillowanymi filecikami drobiowymi
Sekretem tak soczystych filecików jest ich marynowanie w słodko-kwaśnej marynacie. Całość jest idealnie skomponowana, a dzięki owinięciu w tortillę wygodne do zjedzenia - co jest istotne podczas imprez plenerowych.
Składniki:
2 tortille
4 fileciki z kurczaka
marynata:
łyżka konfitury z żurawiny
łyżka marmolady pomarańczowej
łyżeczka tymianku
łyżeczka Martini Fiero
pieprz kolorowy
konfitura z żurawiny
Wykonanie:
W szklanym naczyniu mieszamy wszystkie składniki marynaty. W marynacie zanurzamy fileciki. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Zamarynowane fileciki grillujemy po około 1,5 minuty z każdej strony.
Na kawałku foli spożywczej układamy surówkę i konfiturę z żurawiny.
Następnie układamy gorące fileciki.
Tortille ciasno zwijamy.
Następnie owijamy jeszcze w papier kanapkowy i przewiązujemy w dwóch miejscach sznurkiem. kroimy na pół ostrym nożem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz