Wrap z mortadelą i kolorową surówką z czerwonej kapusty
Wrapy przygotowuje się bardzo szybko z dowolnych składników. Może ograniczać nas tylko wyobraźnia i to co znajdziemy w lodówce. Taka kanapka to mój ulubiony posiłek podczas upałów, gdyż przygotowanie to chwila. Taką kanapkę można zarówno zjeść w domu, wziąć ze sobą do pracy lub na piknik. Zawsze smakuje pysznie i jest wygodna podczas jedzenia, gdyż nie potrzeba noża, ani widelca.
Składniki:
tortilla
100-150 g włoskiej mortadeli w plasterkach
Wykonanie:
Tortillę układamy na kawałku foli spożywczej. Na placku układamy porcję surówki. Następnie układamy plasterki mortadeli, tak żeby zakryły surówkę. Tortillę zwijamy i owijamy folią. Ja dodatkowo, zawsze owijam w papier kanapkowy i przewiązuję w dwóch miejscach sznurkiem. Kroimy na pół ostrym nożem. Zjadamy od razu lub pakujemy do pudełka i zabieramy ze sobą w drogę.
Komentarze
Prześlij komentarz