Wrap z mortadelą i kolorową surówką z czerwonej kapusty

 

Wrapy przygotowuje się bardzo szybko z dowolnych składników. Może ograniczać nas tylko wyobraźnia i to co znajdziemy w lodówce. Taka kanapka to mój ulubiony posiłek podczas upałów, gdyż przygotowanie to chwila. Taką kanapkę można zarówno zjeść w domu, wziąć ze sobą do pracy lub na piknik. Zawsze smakuje pysznie i jest wygodna podczas jedzenia, gdyż nie potrzeba noża, ani widelca.

Składniki:

tortilla 
100-150 g włoskiej mortadeli w plasterkach

Wykonanie:

Tortillę układamy na kawałku foli spożywczej. Na placku układamy porcję surówki. Następnie układamy plasterki mortadeli, tak żeby zakryły surówkę. Tortillę zwijamy i owijamy folią. Ja dodatkowo,  zawsze owijam w papier kanapkowy i przewiązuję w dwóch miejscach sznurkiem. Kroimy na pół ostrym nożem. Zjadamy od razu lub pakujemy do pudełka i zabieramy ze sobą w drogę.
 
 

Komentarze

Popularne posty