Chłodnik z dodatkiem kiszonej botwinki podany z jajkiem w koszulce
Genialny w swojej prostocie chłodnik, którego bazą jest jogurt naturalny i kiszona botwinka. Gotowy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Składniki:
500 ml jogurtu naturalnego
500 ml słoik kiszonej botwinki
2-3 łodygi świeżej botwiny z małymi buraczkami
koperek
szczypiorek
sól morska
pieprz kolorowy mielony
do podania jajka ugotowane w koszulkach lub jajka sadzone
Wykonanie:
Do miski przekładamy jogurt. Wlewamy kwas od botwiny, mieszamy. Dodajemy kiszonkę. Dodajemy posiekane pozostałe składniki. Mieszamy próbujemy do smaku. Doprawiamy solą i pieprzem.
Chłodnik od razu jest gotowy do podania. Proponuję go podawać z jajkiem w koszulce lub sadzonym.
Komentarze
Prześlij komentarz