Wątroba z dzika smażona na maśle i oleju rzepakowym

Aromatyczna wątroba z dzika z cebulą smażona na maśle i oleju rzepakowym.

Składniki:

600 g wątroby z dzika
mleko do namoczenia

2 cebule
3 łyżki masła
2 łyżki oleju rzepakowego

sól morska
pieprz świeżo mielony

Wykonanie:

Wątróbkę moczymy przez noc w mleku.
Następnego dnia ją osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w plastry.
Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy ją na maśle z olejem.
Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę i obsmażamy ją z obu stron, następnie przykrywamy i dusimy 3-4 minuty.
Doprawiamy do smaku już na talerzu solą i pieprzem posypujemy ulubioną zieleniną np. pietruszką, szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem. 

Komentarze

Popularne posty