Wątroba z dzika smażona na maśle i oleju rzepakowym
Aromatyczna wątroba z dzika z cebulą smażona na maśle i oleju rzepakowym.
mleko do namoczenia
2 cebule
3 łyżki masła
2 łyżki oleju rzepakowego
sól morska
pieprz świeżo mielony
Następnego dnia ją osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w plastry.
Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy ją na maśle z olejem.
Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę i obsmażamy ją z obu stron, następnie przykrywamy i dusimy 3-4 minuty.
Doprawiamy do smaku już na talerzu solą i pieprzem posypujemy ulubioną zieleniną np. pietruszką, szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Składniki:
600 g wątroby z dzikamleko do namoczenia
2 cebule
3 łyżki masła
2 łyżki oleju rzepakowego
sól morska
pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Wątróbkę moczymy przez noc w mleku.Następnego dnia ją osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w plastry.
Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy ją na maśle z olejem.
Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę i obsmażamy ją z obu stron, następnie przykrywamy i dusimy 3-4 minuty.
Doprawiamy do smaku już na talerzu solą i pieprzem posypujemy ulubioną zieleniną np. pietruszką, szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz