Zupa z kiszonych warzyw korzeniowych
Jeśli lubicie kapuśniak, kwaśnicę lub zupę ogórkową to zupa z kiszonek jest idealną propozycją dla was.
3-4 ziemniaki
chili
pęczek koperku
liść laurowy
2-3 ziela angielskie
pieprz czarny
łyżeczka masła
1,5 litra rosołu lub wody
200 ml słodkie śmietanki 42 %
1-2 szklanki wody spod kiszonek
Składniki:
500-600 g kiszonych warzyw korzeniowych u mnie marchewka, pietruszka, seler, biała rzodkiew, fenkuł, seler naciowy, czosnek3-4 ziemniaki
chili
pęczek koperku
liść laurowy
2-3 ziela angielskie
pieprz czarny
łyżeczka masła
1,5 litra rosołu lub wody
200 ml słodkie śmietanki 42 %
1-2 szklanki wody spod kiszonek
Komentarze
Prześlij komentarz