Zupa pieczarkowa z kukurydzą
Mimo kilku prostych składników ta zupa zaskakuje swoim smakiem. Za każdą kolejną łyżką kryje się miła niespodzianka dla podniebienia.
2 szalotki
3 ziemniaki
ziarna z jednej dużej kukurydzy lub 170 g kukurydzy z puszki
łyżka masła
200 g słodkiej śmietanki 42%
sól lub domowa przyprawa warzywna
czarny pieprz
1-2 ziela angielskie
liść laurowy
szczypiorek
natka pietruszki
Składniki:
500 g pieczarek2 szalotki
3 ziemniaki
ziarna z jednej dużej kukurydzy lub 170 g kukurydzy z puszki
łyżka masła
200 g słodkiej śmietanki 42%
sól lub domowa przyprawa warzywna
czarny pieprz
1-2 ziela angielskie
liść laurowy
szczypiorek
natka pietruszki
Komentarze
Prześlij komentarz