Sałatka pieczarkowo-parówkowa
Prosta sałatka z parówek i marynowanych pieczarek. Idealnym dodatkiem do niej są grzanki z bagietki lub bułki francuskiej.
Składniki:
200 g parówek
pęczek rzodkiewki
200 g marynowanych pieczarek
szczypiorek
papryczka chili
1-2 łyżki majonezu
sól morska
pieprz kolorowy
sałata lodowa
Wykonanie:
Sałatę lodową kroimy układamy ją na półmisku.
Parówki kroimy w cienkie plasterki, rzodkiewki kroimy na mandolinie w cienkie plasterki, chili kroimy w drobną kostkę lub bardzo cienkie plasterki, pieczarki kroimy na połówki. Dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę wykładamy na sałatę lodową. Posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z grzankami z bagietki.
Komentarze
Prześlij komentarz