Polędwiczki z sarniny nadziewane korniszonami, papryką i cebulkami perłowymi
500 g oczyszczonych polędwiczek z sarniny
sól ziołowa
pieprz kolorowy
łyżka masła
łyżka semoliny
liść laurowy
2 roztarte ziarna ziela angielskiego
roztarte ziarno jałowca
sos Worcestershire
150 ml bulionu z sarniny lub warzywnego
łyżeczka musztardy francuskiej
nadzienie:
korniszony
cebulki perłowe
grillowana marynowana papryka
Wykonanie:
W każdym kawałku mięsa robimy nacięcie na wylot.
Obficie nadziewamy warzywami. Oprószamy przyprawami i obtaczamy w semolinie.
Podsmażamy
na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy bulion i sos Worcestershire. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jałowiec. Dusimy pod przykryciem
około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać
trochę wody lub bulionu. Pod koniec dodajemy musztardę.
Komentarze
Prześlij komentarz