Jajecznica pieczona w bułce
Propozycja na śniadanie lub kolację dla osób lubiących jajecznicę i chrupiące, świeże pieczywo.
3 plasterki kiełbasy
2 półplasterki pomidora
łyżka startego żółtego sera
szczypiorek
sól
pieprz
natka pietruszki lub szczypiorek do posypania
Bułki wydrążamy.
Jajka roztrzepujemy, dodajemy szczypiorek, ser, sól i pieprz. Masę wlewamy do bułek. Na wierzchu układamy plasterki kiełbasy i kawałki pomidora.
Bułki zapiekamy około 10-15 minut w 180 stopniach C. Podajemy od razu po przygotowaniu posypane pietruszką lub szczypiorkiem.
Składniki:
bułki grahamkina każdą bułkę:
1 jajko3 plasterki kiełbasy
2 półplasterki pomidora
łyżka startego żółtego sera
szczypiorek
sól
pieprz
natka pietruszki lub szczypiorek do posypania
Wykonanie:
Bułki wydrążamy.
Jajka roztrzepujemy, dodajemy szczypiorek, ser, sól i pieprz. Masę wlewamy do bułek. Na wierzchu układamy plasterki kiełbasy i kawałki pomidora.
Bułki zapiekamy około 10-15 minut w 180 stopniach C. Podajemy od razu po przygotowaniu posypane pietruszką lub szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz