Kanapka z sosem z tuńczyka i dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu

 Kanapka z sosem z tuńczyka i dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. 

Składniki:


sos:

2 łyżki majonezu
puszka tuńczyka w oleju
2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu

4 podłużne bułki grahamki
4 liście sałaty karbowanej
2 nieduże pomidory
cebula szalotka
sól i pieprz

Wykonanie:


Tuńczyka, majonez i zielony pieprz miksujemy (pieprz może zostać w kawałkach).

Bułki wydrążamy (zobacz zdjęcie).










Do środka bułek wlewamy 2 łyżki sosu, wkładamy sałatę i układamy kawałki pomidora i krążki cebuli. Całość posypujemy solą i pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Popularne posty