Kanapka z sosem z tuńczyka i dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu
Kanapka z sosem z tuńczyka i dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu to idealna propozycja na śniadanie lub kolację.
Składniki:
sos:
2 łyżki majonezu
puszka tuńczyka w oleju
2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
4 podłużne bułki grahamki
4 liście sałaty karbowanej
2 nieduże pomidory
cebula szalotka
sól i pieprz
Wykonanie:
Tuńczyka, majonez i zielony pieprz miksujemy (pieprz może zostać w kawałkach).
Bułki wydrążamy (zobacz zdjęcie).
Do środka bułek wlewamy 2 łyżki sosu, wkładamy sałatę i układamy kawałki pomidora i krążki cebuli. Całość posypujemy solą i pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz