Szaszłyki z kiełbasy
Pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. W sezonie można upiec takie szaszłyki na grillu poza sezonem w piekarniku lub na grillu elektrycznym.
1-2 cebule sopelkowe
czerwona papryka
8 marynowanych zielonych pepperoni
olej do skropienia
Kiełbasę kroimy w plasterki, paprykę w kostkę, a cebule w talarki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy plasterki kiełbasy przekładając je cebulą, papryką i pepperoni. Gotowe szaszłyki układamy na aluminiowej tacce i pieczemy lub grillujemy.
Gotowe szaszłyki podajemy z dodatkiem świeżego chleba i keczupem lub/oraz musztardą.
Składniki:
proporcje na 8 szaszłyków:
1,5 pętka ulubionej kiełbasy1-2 cebule sopelkowe
czerwona papryka
8 marynowanych zielonych pepperoni
olej do skropienia
Wykonanie:
Kiełbasę kroimy w plasterki, paprykę w kostkę, a cebule w talarki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy plasterki kiełbasy przekładając je cebulą, papryką i pepperoni. Gotowe szaszłyki układamy na aluminiowej tacce i pieczemy lub grillujemy.
Gotowe szaszłyki podajemy z dodatkiem świeżego chleba i keczupem lub/oraz musztardą.
Komentarze
Prześlij komentarz