Zapiekanka chlebowa
Pyszna zapiekanka z tego co mamy w lodówce.
bochenek chleba razowego czerstwego
3 jajka
2 parówki
szalotka
3 łyżki zielonego groszku mrożonego
100 g sera żółtego
sól
pieprz
zielenina do posypania
Jajka mieszamy z pokrojonymi parówkami, cebulą, serem, groszkiem i przyprawami. Mieszankę wlewamy do chleba. Zapiekamy w 180 stopniach C około 30 minut, aż jajka dobrze się zetną. Podajemy na gorąco posypane zieleniną.
Zapiekany chleb najlepiej kroić na grubsze kromki ząbkowanym nożem do chleba.
Składniki:
bochenek chleba razowego czerstwego
3 jajka
2 parówki
szalotka
3 łyżki zielonego groszku mrożonego
100 g sera żółtego
sól
pieprz
zielenina do posypania
Wykonanie:
Wierzch chleba ścinamy, a środek wydrążamy.Jajka mieszamy z pokrojonymi parówkami, cebulą, serem, groszkiem i przyprawami. Mieszankę wlewamy do chleba. Zapiekamy w 180 stopniach C około 30 minut, aż jajka dobrze się zetną. Podajemy na gorąco posypane zieleniną.
Zapiekany chleb najlepiej kroić na grubsze kromki ząbkowanym nożem do chleba.
Komentarze
Prześlij komentarz