Białe szparagi w sosie maślano-cytrynowym posypane listkami mizuny
Bardzo prosty i szybki sposób wykonania szparagów. Minimum składników, ale maksimum smaku i aromatu.
2 łyżki masła
100 ml wody
sok z połowy cytryny
sól lub domowa kostka maggi
łyżeczka cukru
młode listki mizuny do posypania
Szparagi przekładamy na głęboką patelnię, wlewamy wodę, dodajemy masło, sól i cukier. Dusimy pod przykryciem przez 8-10 minut. Próbujemy sos spod szparagów i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.
Szparagi podajemy z cytryną i posypane młodymi listkami mizuny.
Składniki:
500g białych szparagów2 łyżki masła
100 ml wody
sok z połowy cytryny
sól lub domowa kostka maggi
łyżeczka cukru
młode listki mizuny do posypania
Wykonanie:
Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek i obieramy.Szparagi przekładamy na głęboką patelnię, wlewamy wodę, dodajemy masło, sól i cukier. Dusimy pod przykryciem przez 8-10 minut. Próbujemy sos spod szparagów i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.
Szparagi podajemy z cytryną i posypane młodymi listkami mizuny.
Komentarze
Prześlij komentarz