Pieczone frytki z ziemniaków, selera i marchewki
Pyszne kolorowe warzywa idealne jako zdrowa przekąska podana np. z keczupem, majonezem lub sosem czosnkowym. Takie warzywa to również idealny dodatek do dania głównego.
2 duże marchewki
seler korzeniowy
cebula czerwona
2 łyżki smalcu gęsiego
sól morska
Warzywa przesypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180°C przez 45-50 minut.
Warzywa podajemy jako przekąskę z ulubionym sosem lub dodatek do mięsa.
Składniki:
1 kg ziemniaków2 duże marchewki
seler korzeniowy
cebula czerwona
2 łyżki smalcu gęsiego
sól morska
Wykonanie:
Obrane ziemniaki, marchewki i selera kroimy w słupki. Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa posypujemy solą, dodajemy smalec, dokładnie nacieramy warzywa.Warzywa podajemy jako przekąskę z ulubionym sosem lub dodatek do mięsa.
Komentarze
Prześlij komentarz