Gofry fasolowe

 Gofry z czerwonej fasoli to idealny dodatek do obiadu lub pomysł na samodzielną przekąskę.

Składniki:

2 szklanki ugotowanej na miękko czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
4 plasterki salami
sól
pieprz ziołowy
chili w płatkach
płatki suszonych pomidorów z bazylią
2 łyżki miękkiego masła
3 jajka

Wykonanie:

Ugotowaną fasolę rozcieramy za pomocą tłuczka do ziemniaków, mogą zostać kawałki fasoli. Do rozgniecionej fasoli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę salami, jajka, masło i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy około 5 minut. Podajemy jako dodatek do obiadu np. do sosu mięsnego lub pulpetów w sosie pomidorowym. Gofry również smakują jako samodzielne danie posypane zieleniną.



Komentarze

Popularne posty