Tatar z sarny
Składniki:
300 g oczyszczonej polędwiczki z sarny (można zastąpić wołowiną, jeśli nie znajdziecie sarniny)2-3 łyżki oleju rzepakowego
sól
pieprz czarny
3 żółtka z jaj od szczęśliwej kurki 🐔 lub przepiórki
dodatki:
1/2 czerwonej cebuli
4 marynowane prawdziwki
6 korniszonów(malutkich)
4 duże oliwki zielone lub czerwone Kalamata
łyżeczka kaparów
1 czerwona marynowana chili
1 zielona marynowana chili
łyżka marynowanego selera
Wykonanie:
Za pomocą bardzo ostrego noża mięso siekamy jak najdrobniej. Posiekane mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz olejem. Z mięsa formujemy 3 gniazdka, w które wbijamy po żółtku.Dodatki prócz kaparów drobno siekamy i układamy obok mięsa, tak by każdy mógł wymieszać mięso z tym co lubi.
Tatra podajemy z grzankami z pieczywa.
Komentarze
Prześlij komentarz