Krem dyniowy z gulaszem wołowym
Aksamitna zupa krem z dyni piżmowej w połączeniu z gulaszem wołowym to idealna propozycja na rozgrzewający jesienny obiad.
1/4 batata (około 15 dag)
pół papryczki chili
1-2 cm kawałek imbiru
połowa cebuli
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
2 łyżeczki curry
łyżeczka masła
500 g wołowiny gulaszowej
500 g małych prawdziwków
łyżka masła
50 ml Jägermeistera, lub innego likieru o ziołowo-korzennym smaku
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
Składniki:
zupa krem:
dynia piżmowa o wadze około 1,5 kg1/4 batata (około 15 dag)
pół papryczki chili
1-2 cm kawałek imbiru
połowa cebuli
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
2 łyżeczki curry
łyżeczka masła
gulasz wołowy:
pęczek włoszczyzny(seler, marchewka, pietruszka, por, cebula, natka pietruszki)500 g wołowiny gulaszowej
500 g małych prawdziwków
łyżka masła
50 ml Jägermeistera, lub innego likieru o ziołowo-korzennym smaku
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
Komentarze
Prześlij komentarz