Niby flaczki z kani
Składniki:
kawałek wołowiny rosołowejokoło 10 kapeluszy kani
2 skrzydełka kurczaka
pęczek włoszczyzny(marchewka, seler, por, pietruszka, cebula)
2-3 ziela angielskie
2 listki laurowe
kilka ziarenek pieprzu
kawałek świeżego imbiru
lubczyk
sos sojowy
chili
2 ząbki czosnku
pieprz czarny
majeranek
Wykonanie:
Mięso wołowe i skrzydełka kurczaka zalewamy zimną wodą, dodajemy marchewkę, pietruszkę i seler oraz opaloną cebulę, wrzucamy ziela angielskie, liście laurowe, ziarna pieprzu i imbir. Gotujemy na wolnym ogniu przez minimum 2 godziny, rosół powinien tylko mrugać. Na koniec dokładamy oczyszczonego pora, natkę pietruszki, selera oraz gałązkę lubczyku.Do przecedzonego rosołu dodajemy pokrojone warzywa, które się w nim gotowały (marchewki, seler, pietruszki) oraz obrane mięso wołowe i ze skrzydełek kurczaka. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, pokrojone chili oraz kanie. Gotujemy około 30 minut. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, solą, pieprzem oraz majerankiem. Całość posypujemy posiekanym lubczykiem.
Komentarze
Prześlij komentarz