Jajka faszerowane brokułem i łososiem

Proste w wykonaniu, pyszne w smaku jajka faszerowane.

Składniki:

10 jajek ugotowanych na twardo
łyżka majonezu
3-4 różyczki brokułu ugotowanego na parze, różyczki powinny być pozbawione twardych części
sól
pieprz
skórka z cytryny

dekoracja:

100 g łososia
50 g kawioru
różyczki brokułu

Wykonanie:

Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Białka układamy na półmisku, a żółtka do miski.

Blenderem miksujemy żółtka z majonezem, na koniec dodajemy brokuł i jeszcze chwilę miksujemy doprawiamy do smaku solą, pieprzem i skórką z cytryny. Farsz przekładamy do białek. Jajka dekorujemy łososiem, różyczkami brokułu i kawiorem. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.



Komentarze

Popularne posty