Jajka faszerowane brokułem i łososiem
Proste w wykonaniu, pyszne w smaku jajka faszerowane.
łyżka majonezu
3-4 różyczki brokułu ugotowanego na parze, różyczki powinny być pozbawione twardych części
sól
pieprz
skórka z cytryny
50 g kawioru
różyczki brokułu
Blenderem miksujemy żółtka z majonezem, na koniec dodajemy brokuł i jeszcze chwilę miksujemy doprawiamy do smaku solą, pieprzem i skórką z cytryny. Farsz przekładamy do białek. Jajka dekorujemy łososiem, różyczkami brokułu i kawiorem. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardołyżka majonezu
3-4 różyczki brokułu ugotowanego na parze, różyczki powinny być pozbawione twardych części
sól
pieprz
skórka z cytryny
dekoracja:
100 g łososia50 g kawioru
różyczki brokułu
Wykonanie:
Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Białka układamy na półmisku, a żółtka do miski.Blenderem miksujemy żółtka z majonezem, na koniec dodajemy brokuł i jeszcze chwilę miksujemy doprawiamy do smaku solą, pieprzem i skórką z cytryny. Farsz przekładamy do białek. Jajka dekorujemy łososiem, różyczkami brokułu i kawiorem. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz