Kawa z likierem Malibu
Na popołudniową pluchę za oknem proponuję kawę z kokosowym aromatem likieru Malibu.
100 ml niesłodzonego mleka skondensowanego
100 ml likieru Malibu
opcjonalnie płatki/wiórki kokosowe do posypania
Do wysokich szklanek wlewamy po 25 ml Malibu, wlewamy gorącą kawę dopełniamy pianką z mleka skondensowanego. Dodatkowo można posypać wiórkami lub płatkami kokosowymi. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Składniki:
2 porcje:
400 ml świeżo parzonej kawy100 ml niesłodzonego mleka skondensowanego
100 ml likieru Malibu
opcjonalnie płatki/wiórki kokosowe do posypania
Wykonanie:
Schłodzone mleko skondensowane ubijamy na piankę z dodatkiem 50 ml Malibu.Do wysokich szklanek wlewamy po 25 ml Malibu, wlewamy gorącą kawę dopełniamy pianką z mleka skondensowanego. Dodatkowo można posypać wiórkami lub płatkami kokosowymi. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz