Grzanki francuskie w orzechach laskowych
Grzanki francuskie idealne na gorące śniadanie. Idealne z miodem i cynamonem lub z kremem czekoladowym, bitą śmietaną, malinami i miętą.
Składniki:
1/2 bułki wrocławskiej/paryskiej, najlepiej lekko czerstwej
200 ml słodkiej śmietanki
3 jajka
szczypta soli
szklanka zmielonych orzechów laskowych
masło klarowane do smażenia
do podania:
miód
cynamon
krem czekoladowy
bita śmietana
maliny mięta
lub
ulubiony dżem
Wykonanie:
Bułkę wrocławską kroimy na kromki.
Śmietankę mieszamy z jajkami i solą.
Kromki maczamy w śmietanie z jajkami, a następnie panierujemy w orzechach. Smażymy na rumiany kolor na maśle.
Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz