Schabowe o bogatym wnętrzu

Schabowe nadziane serem, pieczarkami, cebulą, serem i lubczykiem.

Składniki:

1 kg schabu wieprzowego
sól morska
pieprz kolorowy

nadzienie:
5 pieczarek
czerwona cebula
gałązka lubczyku
100 g sera żółtego
 
panierka:
2-3 jajka
jasna kaszka orkiszowa
bułka tarta
 
olej lub smalec do smażenia

Wykonanie:

Schab kroimy w plastry. Mięso rozbijamy przez folię do próżniowania żywności. Mięso oprószamy solą i pieprzem.
Na mięsie układamy posiekany lubczyk, pieczarki i cebulę cienko pokrojone na mandolinie oraz starty ser.
Kotlety składamy na pół i ponownie rozbijamy, żeby mięso scaliło się z farszem.
Mięso panierujemy w kaszce orkiszowej, rozmąconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju lub smalcu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Popularne posty