Schabowe o bogatym wnętrzu
Schabowe nadziane serem, pieczarkami, cebulą, serem i lubczykiem.
Składniki:
1 kg schabu wieprzowego
sól morska
pieprz kolorowy
nadzienie:
5 pieczarek
czerwona cebula
gałązka lubczyku
100 g sera żółtego
panierka:
2-3 jajka
jasna kaszka orkiszowa
bułka tarta
olej lub smalec do smażenia
Wykonanie:
Schab kroimy w plastry. Mięso rozbijamy przez folię do próżniowania żywności. Mięso oprószamy solą i pieprzem.
Na mięsie układamy posiekany lubczyk, pieczarki i cebulę cienko pokrojone na mandolinie oraz starty ser.
Kotlety składamy na pół i ponownie rozbijamy, żeby mięso scaliło się z farszem.
Mięso panierujemy w kaszce orkiszowej, rozmąconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju lub smalcu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz