Kolorowa potrawka z kurczaka
Idealny posiłek na jesienne chłodne i pochmurne dni, który kolorowym wyglądem zachęca do jedzenia.
Składniki:
500 g mięsa z udek kurczaka, najlepiej z wiejskiej hodowli
500 g mini papryczek
500 g pomidorów u mnie żółte i malinowe
młoda cukinia
3-4 szalotki
łyżka masła
pieprz kolorowy
ząbek czosnku
chili
laska cynamonu
natka pietruszki i lubczyk do posypania
grzanki do podania
Wykonanie:
Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną szalotkę. Wlewamy przyprawę do zup. Do mięsa dodajemy przeciśnięty czosnek i drobno pokrojone chili. Dusimy 5-10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, mini papryczki, obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Na wierzchu układamy laskę cynamonu. Dusimy pod przykryciem 5-10 minut.
Gotową potrawkę posypujemy zmielonym kolorowym pieprzem, posiekanymi ziołami. Podajemy z grzankami.
Komentarze
Prześlij komentarz