Smażone na maśle ziemniaczki
Pyszna przekąska ziemniaczana lub dodatek do obiadu.
Składniki:
2 duże ziemniaki
2 łyżki masła
sól morska
pieprz kolorowy
papryka słodka
czosnek granulowany
cebula granulowana
natka pietruszki
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki. Na patelni o nieprzywierającym dnie roztapiamy masło. Wykładamy ziemniaki, powinny tworzyć jedną warstwę. Ziemniaki solimy. Co jakiś czas poruszamy patelnią, aby ziemniaki się przemieszały i równomiernie się zrumieniły. Usmażone ziemniaki posypujemy zmielonym pieprzem kolorowym, słodką papryką, czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki. Podajemy jako słoną przekąskę lub dodatek do dania głównego.
Zapraszam do grupy dla blogerów gdzie można budować swoje zasięgi i promować strony. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń