Kanapka na gorąco z grillowaną karkówką, jarmużem, serem pleśniowym i marynowanymi pomidorkami
Kolejna wersja pysznej kanapki na gorąco. Może być podana jako
śniadanie, lunch, obiad lub kolacja. Jest pyszna i pożywna. Ważne jest
to, że jej przygotowanie zajmuje mniej niż 15 minut.
Składniki:
na każdą kanapkę:
2 plastry karkówki
sól morska
pieprz kolorowy
22-25 cm kawałek bagietki
jarmuż
6 plasterków sera z niebieską pleśnią
kilka plasterków czerwonej cebuli
słodko - pikantny sos paprykowy
Wykonanie:
Plastry
karkówki nacieramy solą i pieprzem. Plastry mięsa smażymy na mocno
rozgrzanej patelni żeliwnej grillowej lub w grillu elektrycznym. Karkówka powinna się mocno zrumienić z obu
stron. Plastry karkówki przekładamy na deskę.
Na patelni, na której smażyło się mięso przez chwilę podgrzewamy bagietkę.
Komentarze
Prześlij komentarz