Kanapka na gorąco z grillowaną karkówką, jarmużem, serem pleśniowym i marynowanymi pomidorkami

 
Kolejna wersja pysznej kanapki na gorąco. Może być podana jako śniadanie, lunch, obiad lub kolacja. Jest pyszna i pożywna. Ważne jest to, że jej przygotowanie zajmuje mniej niż 15 minut.

Składniki:

na każdą kanapkę:
2 plastry karkówki
sól morska
pieprz kolorowy 

22-25 cm kawałek bagietki
jarmuż
6 plasterków sera z niebieską pleśnią
kilka plasterków czerwonej cebuli
słodko - pikantny sos paprykowy

Wykonanie:

Plastry karkówki nacieramy solą i pieprzem. Plastry mięsa smażymy na mocno rozgrzanej patelni żeliwnej grillowej lub w grillu elektrycznym. Karkówka powinna się mocno zrumienić z obu stron. Plastry karkówki przekładamy na deskę.

Na patelni, na której smażyło się mięso przez chwilę podgrzewamy bagietkę.

Ciepłą bagietkę skrapiamy pikantnym sosem paprykowym. Układamy jarmuż, plasterki sera, cebulę, pomidorki i karkówkę. Kanapkę składamy i jemy póki gorąca. Smacznego.

 

Komentarze

Popularne posty