Kanapka na gorąco z grillowaną karkówką, jarmużem, serem pleśniowym i marynowanymi pomidorkami
 Kolejna wersja pysznej kanapki na gorąco. Może być podana jako 
śniadanie, lunch, obiad lub kolacja. Jest pyszna i pożywna. Ważne jest 
to, że jej przygotowanie zajmuje mniej niż 15 minut.
Składniki:
na każdą kanapkę:
2 plastry karkówki
sól morska
pieprz kolorowy 
22-25 cm kawałek bagietki
jarmuż
6 plasterków sera z niebieską pleśnią
kilka plasterków czerwonej cebuli
słodko - pikantny sos paprykowy 
Wykonanie:
Plastry
 karkówki nacieramy solą i pieprzem. Plastry mięsa smażymy na mocno 
rozgrzanej patelni żeliwnej grillowej lub w grillu elektrycznym. Karkówka powinna się mocno zrumienić z obu 
stron. Plastry karkówki przekładamy na deskę.
Na patelni, na której smażyło się mięso przez chwilę podgrzewamy bagietkę.

Komentarze
Prześlij komentarz