Zupa jarmużowa z łososiem Sockeye

Bardzo apetyczna zupa, do której wykonania potrzeba tylko kilka składników. Jarmuż do zupy dodałam na koniec gotowania dzięki czemu zachował swój głęboki kolor, chrupkość oraz strukturę.

Składniki:

200 g filetu łososia Sockey
2 liście jarmużu
kilka młodych ziemniaków
marchewka żółta
marchewka pomarańczowa
200 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
sól ziołowa
pieprz kolorowy

koperek

Wykonanie:

Obrane ziemniaki kroimy w zapałkę. Marchewki kroimy w plasterki. Warzywa posypujemy solą morską. Zalewamy wodą. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Łososia kroimy w paski posypujemy posiekanym koperkiem, solą oraz pieprzem.
Jarmuż obrywamy, kroimy w drobne kawałki.
Do zupy dodajemy śmietanę, jarmuż i łososia. Doprowadzamy do zagotowania.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Komentarze

Popularne posty