Kanapka na gorąco z karkówką, serem pleśniowym i czerwoną kapustą

Pyszny domowy Fast Food. Taka kanapka na gorąco może być podana jako śniadanie, lunch, obiad lub kolacja. Jest pyszna i pożywna. Ważne jest to, że jej przygotowanie zajmuje mniej niż 15 minut.

Składniki:

na każdą kanapkę:
2 plastry karkówki
sól morska
pieprz kolorowy 

22-25 cm kawałek bagietki
czerwona marynowana kapusta
6 plasterków sera z niebieską pleśnią

Wykonanie:

Plastry karkówki nacieramy solą i pieprzem. Plastry mięsa smażymy na mocno rozgrzanej patelni żeliwnej. Karkówka powinna się mocno zrumienić z obu stron. Plastry karkówki przekładamy na deskę.

Na patelni, na której smażyło się mięso przez chwilę podgrzewamy bagietkę.

Na ciepłej bagietce układamy kapustę, plasterki sera i karkówkę. Kanapkę składamy i jemy póki gorąca. Smacznego.


 

Komentarze

Popularne posty