Kanapka na gorąco z karkówką, serem pleśniowym i czerwoną kapustą
Pyszny domowy Fast Food. Taka kanapka na gorąco może być podana jako śniadanie, lunch, obiad lub kolacja. Jest pyszna i pożywna. Ważne jest to, że jej przygotowanie zajmuje mniej niż 15 minut.
Składniki:
na każdą kanapkę:
2 plastry karkówki
sól morska
pieprz kolorowy
22-25 cm kawałek bagietki
czerwona marynowana kapusta
6 plasterków sera z niebieską pleśnią
Wykonanie:
Plastry karkówki nacieramy solą i pieprzem. Plastry mięsa smażymy na mocno rozgrzanej patelni żeliwnej. Karkówka powinna się mocno zrumienić z obu stron. Plastry karkówki przekładamy na deskę.
Na patelni, na której smażyło się mięso przez chwilę podgrzewamy bagietkę.
Na ciepłej bagietce układamy kapustę, plasterki sera i karkówkę. Kanapkę składamy i jemy póki gorąca. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz