Miodowe pomidorki koktajlowe
Pyszne pomidorki koktajlowe w miodowej marynacie.
Składniki:
1 kg kolorowych, twardych pomidorków koktajlowych
2-3 małe cebule
główka czosnku
natka pietruszki
zalewa:
250 ml octu z białego wina
200 ml miodu leśnego
750 ml wody
20 g kolorowego pieprzu
2 łyżki soli morskiej
po łyżce oleju rzepakowego na każdy słoik
Wykonanie:
Pomidorki kroimy na pół. Cebule i ząbki czosnku kroimy w plasterki. Natkę siekamy. Wszystko mieszamy i przekładamy do słoików.
Składniki marynaty zagotowujemy. Gorącą zalewamy pomidorki. Wlewamy po łyżce oleju do każdego słoika. Zakręcamy. Przykrywamy ręcznikiem do wystudzenia.
Pomidorki przechowujemy w ciemnym, chłodnym miejscu.
Komentarze
Prześlij komentarz