Miodowe pomidorki koktajlowe

Pyszne pomidorki koktajlowe w miodowej marynacie.

Składniki:

1 kg kolorowych, twardych pomidorków koktajlowych
2-3 małe cebule
główka czosnku
natka pietruszki
 
zalewa:
250 ml octu z białego wina
200 ml miodu leśnego
750 ml wody
20 g kolorowego pieprzu
2 łyżki soli morskiej
 
po łyżce oleju rzepakowego na każdy słoik

Wykonanie:

Pomidorki kroimy na pół. Cebule i ząbki czosnku kroimy w plasterki. Natkę siekamy. Wszystko mieszamy i przekładamy do słoików.

Składniki marynaty zagotowujemy. Gorącą zalewamy pomidorki. Wlewamy po łyżce oleju do każdego słoika. Zakręcamy. Przykrywamy ręcznikiem do wystudzenia.

Pomidorki przechowujemy w ciemnym, chłodnym miejscu.


 

Komentarze

Popularne posty