Bukiecik z faszerowanych jajek przepiórczych
Pyszna, a jednocześnie bardzo ładnie prezentujące się faszerowane jajeczka. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a mogą być smaczną dekoracją nie tylko świątecznego stołu.
Składniki:
18 ugotowanych na twardo przepiórczych jajek
200 ml soku z buraka
100 g wędzonego łososia z Alaski
pęczek koperku
kilka listków młodego szpinaku
łyżka majonezu
sok z cytryny
kolorowy pieprz
do dekoracji:
5-6 rzodkiewek
koperek
młode listki szpinaku
czerwony pieprz
Wykonanie:
Obrane jajka na 3-4 minuty zanurzamy w soku z buraka.
Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Białka układamy na mini paterach.
Do żółtek dodajemy drobno posiekany koperek, szpinak i łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy. Nadzienie przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy połówki jajek.
Rzodkiewki kroimy na bardzo cienkie plasterki przy pomocy mandoliny. Plasterki kroimy na pół i układamy różyczki na jajkach. Między jajka wkładamy koperek i listki szpinaku. Posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu. Smacznego.
Rzodkiewki kroimy na bardzo cienkie plasterki przy pomocy mandoliny. Plasterki kroimy na pół i układamy różyczki na jajkach. Między jajka wkładamy koperek i listki szpinaku. Posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz