Papryka faszerowana mięsem i perłowym kusksus
Papryka nadziewana mięsem indyczym i zapieczona w aromatycznym bulionie to pyszne danie na co dzień i od święta.
800 g mielonego mięsa z indyka
pęczek koperku
gałązka lubczyku
cebula dymka
sól
pieprz
kawałek imbiru
2 roztarte ziela angielskie
łyżeczka roztartych ziaren kolendry
papryczka chili
100 g perłowego kusksusu
500 ml rosołu
2 liście laurowe.
Z papryki śćinamy wierzchy wydrążamy gniazda nasienne. Papryki faszerujemy, układamy w naczyniu żaroodpornym, dokładamy liście laurowe, zalewamy rosołem. Pieczemy w 180 stopniach C przez około godzinę.
Składniki:
4 duże papryki800 g mielonego mięsa z indyka
pęczek koperku
gałązka lubczyku
cebula dymka
sól
pieprz
kawałek imbiru
2 roztarte ziela angielskie
łyżeczka roztartych ziaren kolendry
papryczka chili
100 g perłowego kusksusu
500 ml rosołu
2 liście laurowe.
Wykonanie:
Do mięsa ścieramy imbir, dodajemy posiekane zioła, sól, pieprz, ziela angielskie, kolendrę oraz posiekane chili. Wsypujemy kuskus. Dolewamy 200 ml zimnego rosołu, dokładnie mieszamy.Z papryki śćinamy wierzchy wydrążamy gniazda nasienne. Papryki faszerujemy, układamy w naczyniu żaroodpornym, dokładamy liście laurowe, zalewamy rosołem. Pieczemy w 180 stopniach C przez około godzinę.
Komentarze
Prześlij komentarz