Zupa pieczarkowa w 5 minut idealna do pracy

Pomysł na obiad dla zabieganych - słoiczek napełniony po brzegi pysznymi składnikami. W pracy należy zalać wrzątkiem i mamy gotowy obiad.
Do tej wersji zupy instant,  użyłam resztek, które znalazłam w lodówce, dzięki czemu nic się nie zmarnowało, a w pracy miałam pyszny gotowy posiłek.

Składniki:

garść wcześniej ugotowanego makaronu
uduszone na maśle pieczarki
kawałek kurczaka/indyka z rosołu lub grillowanego
garść szpinaku
cienko pokrojona marchewka
kilka plasterków chili
zielenina: koperek, pietruszka, dymka ze szczypiorkiem
saszetka pasty miso
łyżka sosu sojowego

Słoiczek o pojemności 500 ml

Przygotowanie:

Do słoiczka wkładamy makaron, polewamy go sosem sojowym, wykładamy pieczarki, kawałki kurczaka, marchewkę, chili, dodajemy pastę miso, zioła oraz szpinak. Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Rano zabieramy ze sobą do pracy. W porze lunchu zalewamy wrzątkiem. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 5 minut, żeby wszystkie składniki się podgrzały.





Komentarze

Popularne posty