Frytki z ogórków z sosem czonskowym
Pyszna, zdrowa i lekka przekąska. Idealna zarówno podczas letnich imprez np. grilla. Jak i zdrowa alternatywa chipsów podczas oglądania filmu.
200 g jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
sól ziołowa
szczypta cukru
pieprz kolorowy
2-3 roztarte ziarna kolendry
sok i skórka z cytryny do smaku
2 ząbki czosnku
koperek
Sos przelewamy do szklaneczek. Podajemy z ogórkami pokrojonymi w słupki.
Chrupiemy na zdrowie.
Składniki:
2 ogórki szklarniowe200 g jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
sól ziołowa
szczypta cukru
pieprz kolorowy
2-3 roztarte ziarna kolendry
sok i skórka z cytryny do smaku
2 ząbki czosnku
koperek
Wykonanie:
Jogurt łączymy z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, cukrem, pieprzem, kolendrą, sokiem i skórką cytrynową oraz posiekanym koperkiem. Sos chłodzimy.Sos przelewamy do szklaneczek. Podajemy z ogórkami pokrojonymi w słupki.
Chrupiemy na zdrowie.
Komentarze
Prześlij komentarz