Sernik na zimno z owocami i rozmarynem
Sernik na zimno na bazie waniliowego serka homogenizowanego, pełny soczystych owoców i odrobiną rozmarynu. Wiem, że rozmaryn zazwyczaj dodajemy do mięsa, ale również świetnie komponuje się ze smakiem cytrynowym oraz soczystymi owocami.
2-3 galaretki cytrynowe
125 g borówki amerykańskiej
250 g truskawek
125 g malin
mango
łyżeczka posiekanych listków rozmarynu
35 g mini biszkoptów
przybranie:
karmel
świeże owoce
Formę (o średnicy 22 cm) wykładamy folią spożywczą. W foremce układamy pokrojone mango, truskawki. Maliny i borówki dajemy w całości. Serek mieszamy z galaretką i rozmarynem. Serek wlewamy do foremki. Na wierzchu układamy biszkopciki. Sernik schładzamy w lodówce.
Schłodzony sernik przekładamy na dekoracyjny talerz, ozdabiamy owocami oraz nitkami z karmelu.
Wykonanie:
1 kg waniliowego serka homogenizowanego2-3 galaretki cytrynowe
125 g borówki amerykańskiej
250 g truskawek
125 g malin
mango
łyżeczka posiekanych listków rozmarynu
35 g mini biszkoptów
przybranie:
karmel
świeże owoce
Wykonanie:
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, studzimy.Formę (o średnicy 22 cm) wykładamy folią spożywczą. W foremce układamy pokrojone mango, truskawki. Maliny i borówki dajemy w całości. Serek mieszamy z galaretką i rozmarynem. Serek wlewamy do foremki. Na wierzchu układamy biszkopciki. Sernik schładzamy w lodówce.
Schłodzony sernik przekładamy na dekoracyjny talerz, ozdabiamy owocami oraz nitkami z karmelu.
Komentarze
Prześlij komentarz