Roladki drobiowe z morelą i szczypiorkiem

Soczyste roladki z kurczaka nadziane naturalnie suszonymi morelami (niesiarkowanymi) i szczypiorkiem. Podałam z nowalijkami, sosem jogurtowym i perłowym kuskusem.

Składniki:

2 piersi z kurczaka
około 8-12 moreli
szczypiorek
sól morska
pieprz kolorowy
mąka krupczatka
jajko
bułka tarta wymieszana z mielonymi orzechami
olej do smażenia
łyżka masła

Wykonanie:

Piersi kurczaka kroimy na pół. Rozbijamy tłuczkiem. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy po 2-3 morele oraz szczypiorek i zwijamy roladki. Roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażamy na oleju ze wszystkich stron. Zmniejszamy ogień, dokładamy masło i ostrożnie wlewamy około 100 ml wody. Roladki dusimy pod przykryciem około 10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Komentarze

Popularne posty