Jajka faszerowane pastą z awokado
Pyszne faszerowane jajka idealne nie tylko od święta.
pół awokado hass
natka pietruszki
koperek
sól
pieprz
łyżeczka musztardy francuskiej
opcjonalnie sok z cytryny do smaku
koperek
pestki granatu
Farsz przekładamy do szprycy/rękawa i nadziewamy połówki jajek. Jajka wykańczamy posypując pestkami granatu oraz natką pietruszki i koperkiem.
Składniki:
6 jaj ugotowanych na twardopół awokado hass
natka pietruszki
koperek
sól
pieprz
łyżeczka musztardy francuskiej
opcjonalnie sok z cytryny do smaku
przybranie:
natka pietruszkikoperek
pestki granatu
Wykonanie:
Jajka kroimy na pół, żółtka wyjmujemy. W misce miksujemy blenderem żółtka, miąższ awokado i posiekane zioła. Farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, musztardą oraz sokiem z cytryny.Farsz przekładamy do szprycy/rękawa i nadziewamy połówki jajek. Jajka wykańczamy posypując pestkami granatu oraz natką pietruszki i koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz