Cytrynowo-miodowy krem z ricotty
Delikatny, aksamitny krem o smaku cytrynowo-miodowym na bazie ricotty. Możemy go podać jako samodzielny deser lub w towarzystwie ulubionych owoców np. truskawek, jeżyn, malin lub poziomek.
łyżka miodu
skórka otarta z cytryny
łyżeczka limoncello lub innego likieru/wódki cytrynowej
Krem przekładamy do małych pucharków i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy np. skórką cytrynową lub ulubioną posypką.
Składniki:
250 g ricottyłyżka miodu
skórka otarta z cytryny
łyżeczka limoncello lub innego likieru/wódki cytrynowej
Wykonanie:
Do miski przekładamy wszystkie składniki i ucieramy mikserem około 2 minut, aż wszystkie składniki się połączą i stworzą jednolitą, aksamitną konsystencję.Krem przekładamy do małych pucharków i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy np. skórką cytrynową lub ulubioną posypką.
Komentarze
Prześlij komentarz