Syrop miodowy z imbirem i kurkumą
Syrop miodowy z dodatkiem imbiru i kurkumy jest zdrowym, ale również pysznym dodatkiem słodzącym do herbaty, koktajli lub wody.
4 cm kawałek imbiru
1 cm kawałek świeżej kurkumy
łyżeczka czerwonego pieprzu
szklanka płynnego miodu
Imbir, kurkumę i pieprz zalewamy wrzątkiem. Gdy woda ostygnie dodajemy miód, mieszamy. Syrop przelewamy do butelek. Przechowujemy w lodówce. Dodajemy go zamiast cukru do herbaty, smoothie, oraz koktajli.
Składniki:
2 szklanki gorącej wody4 cm kawałek imbiru
1 cm kawałek świeżej kurkumy
łyżeczka czerwonego pieprzu
szklanka płynnego miodu
Wykonanie:
Imbir i kurkumę obieramy, najlepiej za pomocą łyżeczki. Następnie kroimy na plasterki.Imbir, kurkumę i pieprz zalewamy wrzątkiem. Gdy woda ostygnie dodajemy miód, mieszamy. Syrop przelewamy do butelek. Przechowujemy w lodówce. Dodajemy go zamiast cukru do herbaty, smoothie, oraz koktajli.
Komentarze
Prześlij komentarz