Grillowany kurczak w curry
Soczysta pierś z kurczaka gotowa w kilka minut.
olej rzepakowy
sól morska
curry
szczypta pieprzu cayenne
ulubione dodatki do podania
Mięso kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię grillową. Grillujemy kilka minut z każdej strony, aż mięso ładnie się przyrumieni.
Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Składniki:
pierś z kurczakaolej rzepakowy
sól morska
curry
szczypta pieprzu cayenne
ulubione dodatki do podania
Wykonanie:
Pierś z kurczaka nacieramy olejem, posypujemy curry, pieprzem cayenne i solą. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami. Odstawiamy na 30 minut, by przeszło smakami.Mięso kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię grillową. Grillujemy kilka minut z każdej strony, aż mięso ładnie się przyrumieni.
Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz