Kuskus perłowy z warzywami
Składniki:
100 g kuskus perłowegocukinia
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
kawałek chili
1/2 małego bakłażana
czerwona cebula
2-3 łyżki zielonego groszku
łyżka masła
sól ziołowa
pieprz
szczypta szafranu
świeże zioła: koperek, pietruszka, szczypiorek
Wykonanie:
Kuskus gotujemy w osolonym wrzątku około 15-20 minut.Podczas gotowania warto stosować się zaleceń producenta.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy czerwoną cebulę, gdy będzie szklista dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Warzywa doprawiamy solą ziołową i posypujemy szafranem. Dusimy przez kilka minut.
Do warzyw dodajemy ugotowany kuskus, przyprawiamy do smaku i posypujemy świeżymi ziołami. Podajemy jako dodatek do dania głównego lub samodzielne danie wegetariańskie.
Komentarze
Prześlij komentarz