Shake mleczny o smaku truskawkowym z prosem ekspandowanym
Pyszny, gęsty napój mleczny, dzięki dodatkowi prosa ekspandowanego staje się pożywną słodką przekąską.
1 litr mleka
3-4 łyżki syropu z agawy lub płynnego miodu
proso ekspandowane do posypana po 2 łyżki na szklankę
syrop z agawy lub płynny miód do polania
owoce do przybrania
Mleczny napój wlewamy do wysokich szklanek. Wierzch posypujemy prosem, polewamy syropem i przybieramy świeżymi owocami.
Składniki:
500 g mrożonych truskawek1 litr mleka
3-4 łyżki syropu z agawy lub płynnego miodu
proso ekspandowane do posypana po 2 łyżki na szklankę
syrop z agawy lub płynny miód do polania
owoce do przybrania
Wykonanie:
Do dzbanka blendera wsypujemy truskawki, wlewamy syrop z agawy i mleko. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.Mleczny napój wlewamy do wysokich szklanek. Wierzch posypujemy prosem, polewamy syropem i przybieramy świeżymi owocami.
Komentarze
Prześlij komentarz