Smażona pierś kurczaka
Genialny sposób na pierś z kurczaka. Dzięki nacięciom możemy cieszyć się jeszcze większą ilością chrupiącej panierki.
mąka krupczatka
bułka tarta
jajko
sól
papryka słodka
majeranek
zmielona kolendra
pieprz kolorowy
kurkuma
czosnek granulowany
pieprz cayenne
roztarte ziele angielskie
olej do smażenia
Do mąki wsypujemy przyprawy. Pierś panierujemy w mące z przyprawami, rozmąconym jajku i bułce tartej. Pierś smażymy na głębokim oleju, aż się ładnie zrumieni. Pierś odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Składniki:
pierś z kurczakamąka krupczatka
bułka tarta
jajko
sól
papryka słodka
majeranek
zmielona kolendra
pieprz kolorowy
kurkuma
czosnek granulowany
pieprz cayenne
roztarte ziele angielskie
olej do smażenia
Wykonanie:
Pierś z kurczaka nacinamy.Do mąki wsypujemy przyprawy. Pierś panierujemy w mące z przyprawami, rozmąconym jajku i bułce tartej. Pierś smażymy na głębokim oleju, aż się ładnie zrumieni. Pierś odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz