Instant zupa pomidorowa na lunch do pracy
Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników, a w pracy można cieszyć się smakiem prawdziwej zupy pomidorowej. Zupę przygotowuje się natychmiastowo, a w pracy jak na zupę INSTANT przystało wystarczy zalać wrzątkiem i po 5 minutach cieszyć się gotowym obiadem.
2 łyżki pomidorów w kawałkach
2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
pieprz czarny
pieprz cayenne
saszetka pasty miso
2 łyżeczki sosu sojewego
łyżeczka masła bulionowego
1/3 młodej cukinii
natka pietruszki, szczypiorek
Odstawiamy do lodówki na noc. Rano termos/słoik zabieramy do pracy. W czasie lunchu zalewamy wrzątkiem, zakręcamy i odstawiamy na 5 minut, żeby zupa się podgrzała. Po 5 minutach zupa jest gotowa do jedzenia.
Składniki:
proporcje na słoik lub termos o pojemności 500 ml:
5 łyżek passaty pomidorowej2 łyżki pomidorów w kawałkach
2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
pieprz czarny
pieprz cayenne
saszetka pasty miso
2 łyżeczki sosu sojewego
łyżeczka masła bulionowego
1/3 młodej cukinii
natka pietruszki, szczypiorek
Wykonanie:
Do termosu obiadowego lub słoika wlewamy passatę, pomidory w kawałkach, przyprawy, miso, sos sojowy oraz masło bulionowe. Cukinię kroimy za pomocą spiralizera na cienkie paski. Makaron z cukinii przekładamy do termosu lub słoika. Wierzch posypujemy natką pietruszki i szczypiorkiem.Odstawiamy do lodówki na noc. Rano termos/słoik zabieramy do pracy. W czasie lunchu zalewamy wrzątkiem, zakręcamy i odstawiamy na 5 minut, żeby zupa się podgrzała. Po 5 minutach zupa jest gotowa do jedzenia.
Komentarze
Prześlij komentarz