Kotlety mięsno-warzywne
Dodatek świeżych warzyw zmienia zwykłe mielone nie do poznania 😎😎😎😎
800 g mięsa z szynki wołowej
marchewka
pietruszka
łodyga selera naciowego
cebula
świeża papryczka chili
natka pietruszki
sól
pieprz
mielone ziele angielskie
mielony liść laurowy
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
Mięso oraz warzywa mielimy w maszynce do mięsa. Do mięsa dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy Z mięsa kształtujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Najpierw obsmażamy z obu stron na rumiano, następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut. Mielone podajemy z ulubionymi dodatkami.
Składniki:
800 g mięsa z szynki wołowej
marchewka
pietruszka
łodyga selera naciowego
cebula
świeża papryczka chili
natka pietruszki
sól
pieprz
mielone ziele angielskie
mielony liść laurowy
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
Mięso oraz warzywa mielimy w maszynce do mięsa. Do mięsa dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy Z mięsa kształtujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Najpierw obsmażamy z obu stron na rumiano, następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut. Mielone podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz