Zrazy w sosie kokosowo-musztardowym
Kawałki mięsa otoczone kremowym sosem na bazie mleka kokosowego i musztardy. Słodki smak mleka kokosowego idealnie komponuje się z ostrym i lekko kwaśnym smakiem musztardy.
200 ml mleka kokosowego, ważne by mleko było bez sztucznych zagęstników
2-3 łyżki musztardy sarepskiej lub Dijon
curry
sól
pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka masła
do podania warzywa gotowane na parze: brokuł, marchewka, kalafior, i fasolka "mamut"
Składniki:
800 g mięsa z szynki wieprzowej200 ml mleka kokosowego, ważne by mleko było bez sztucznych zagęstników
2-3 łyżki musztardy sarepskiej lub Dijon
curry
sól
pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka masła
do podania warzywa gotowane na parze: brokuł, marchewka, kalafior, i fasolka "mamut"
Komentarze
Prześlij komentarz