Zrazy w sosie kokosowo-musztardowym
Kawałki mięsa otoczone kremowym sosem na bazie mleka kokosowego i musztardy. Słodki smak mleka kokosowego idealnie komponuje się z ostrym i lekko kwaśnym smakiem musztardy.
200 ml mleka kokosowego, ważne by mleko było bez sztucznych zagęstników
2-3 łyżki musztardy sarepskiej lub Dijon
curry
sól
pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka masła
do podania warzywa gotowane na parze: brokuł, marchewka, kalafior, i fasolka "mamut"
Składniki:
800 g mięsa z szynki wieprzowej200 ml mleka kokosowego, ważne by mleko było bez sztucznych zagęstników
2-3 łyżki musztardy sarepskiej lub Dijon
curry
sól
pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka masła
do podania warzywa gotowane na parze: brokuł, marchewka, kalafior, i fasolka "mamut"
Wykonanie:
Mięso kroimy na plastry, oprószamy solą, pieprzem i curry. Mięso obsmażamy na maśle, zalewamy mlekiem wymieszanym z musztardą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie dusimy pod przykryciem około 20 minut. Uduszone mięso podajemy z warzywami ugotowanymi na parze lub jeśli wolimy duszonymi na patelni.
Komentarze
Prześlij komentarz