Jajecznica z szafranem i czarną truflą
Jajecznica o niezwykle głębokim grzybowym smaku i korzenną nutką szafranu to propozycja wykwintnego śniadania.
czarna trufla
szczypta szafranu
sól morska do smaku
łyżka wiejskiego masła
łyżka kwaśnej wiejskiej śmietany
do przybrania:
natka pietruszki
plasterki trufli
szafran
Jajecznicę wykładamy na talerze, posypujemy szafranem, plasterkami trufli i natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.
Składniki:
10 jaj od szczęśliwych kurczarna trufla
szczypta szafranu
sól morska do smaku
łyżka wiejskiego masła
łyżka kwaśnej wiejskiej śmietany
do przybrania:
natka pietruszki
plasterki trufli
szafran
Wykonanie:
Na patelni podgrzewamy śmietanę i masło, dodajemy szafran i lekko solimy. Ścieramy na drobnym oczku truflę. Wbijamy jajka i mieszamy do ich ścięcia.Jajecznicę wykładamy na talerze, posypujemy szafranem, plasterkami trufli i natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.
Komentarze
Prześlij komentarz