Makaron hotdogowy
Obiad lub kolacja w 15 minut.
6 parówek
cebula czerwona
papryka czerwoana
2-3 łodygi selera naciowego
kawałek fenkułu
chili
2-3 łyżki masła
łyżeczka musztardy w proszku
sól ziołowa
pieprz kolorowy
roszponka
żółty ser do posypania
Na maśle szklimy cebulę, dodajemy do niej pozostałe warzywa i parówki. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Do odcedzonego makaronu dodajemy warzywa z parówkami, mieszamy.
Na talerzach układamy roszponkę, wykładamy makaron, posypujemy serem.
Porady:
Wodę na makaron solimy w momencie, gdy już wrze. Do wody nie dodajemy oliwy/oleju, gdy gotujemy suchy makaron - olej tworzy na powierzchni makaronu powłokę i utrudnia oblepienie makaronu oraz wchłanianie sosu.
Składniki:
500 g makaronu, u mnie rurki6 parówek
cebula czerwona
papryka czerwoana
2-3 łodygi selera naciowego
kawałek fenkułu
chili
2-3 łyżki masła
łyżeczka musztardy w proszku
sól ziołowa
pieprz kolorowy
roszponka
żółty ser do posypania
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu.Na maśle szklimy cebulę, dodajemy do niej pozostałe warzywa i parówki. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Do odcedzonego makaronu dodajemy warzywa z parówkami, mieszamy.
Na talerzach układamy roszponkę, wykładamy makaron, posypujemy serem.
Porady:
Wodę na makaron solimy w momencie, gdy już wrze. Do wody nie dodajemy oliwy/oleju, gdy gotujemy suchy makaron - olej tworzy na powierzchni makaronu powłokę i utrudnia oblepienie makaronu oraz wchłanianie sosu.
Komentarze
Prześlij komentarz